Αρχείο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας για την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου (ΟΠΙ-ΠΕΙΣ) έχει την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσει στο σεμινάριο κατάρτισης της Ομάδας.                        

Η σύσταση της ΟΠΙ-ΠΕΙΣ θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, καθώς από αυτό θα προκύψει η πρώτη ομάδα καταρτισμένων μελών της. Αντικείμενο της Ομάδας θα είναι ο σχεδιασμός και η εκτέλεση επιλεγμένων ερευνητικών προγραμμάτων προφορικής ιστορίας πάνω στο πεδίο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

 

Την επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της ΟΠΙ-ΠΕΙΣ θα αποτελέσουν οι κ.κ. Γιάννης Βούλγαρης, Νίκος Θεοτοκάς, και Δέσποινα Παπαδημητρίου.

 

Κάθε συνάδελφος που επιθυμεί να γίνει μέλος της ΟΠΙ-ΠΕΙΣ οφείλει να παρακολουθήσει το ιδρυτικό σεμινάριο, ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει ενεργά στις ερευνητικές δραστηριότητες της Ομάδας. Ευπρόσδεκτοι είναι φοιτητές όλων των βαθμίδων, τόσο από το ΠΕΙΣ, όσο και από άλλα τμήματα του Παντείου.

 

Το αντικείμενο της προφορικής ιστορίας, η ανάπτυξη και η εξέλιξή της ως ξεχωριστού επιστημονικού πεδίου, η ιδιαίτερη μεθοδολογία της, οι τεχνικές της συνέντευξης, η χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και τα ζητήματα δεοντολογίας, θα αποτελέσουν μερικά μόνο από τα ζητήματα επί των οποίων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν έγκυρη γνώση που θα τους χρησιμεύσει τόσο για τη δράση τους εντός της Ομάδας, όσο και για τις προσωπικές τους ερευνητικές δραστηριότητες.        

 

Επιστημονική υπεύθυνη του σεμιναρίου θα είναι η ιστορικός κ. Τασούλα Βερβενιώτη, η οποία θα αναλάβει το έργο της γενικής κατάρτισης των συμμετεχόντων στο αντικείμενο της προφορικής ιστορίας, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν εισηγήσεις και άλλων προσκεκλημένων επιστημόνων πάνω σε ειδικότερα ζητήματα. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε πέντε τρίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις Δευτέρες 23/10, 30/10, 6/11, 20/11, 27/11, κατά τις ώρες 18:30-21:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου ΔΕΣΚΟΙ (Χαρ. Τρικούπη 1 και Λαγουμιτζή).  

 

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση panteion.oralhistory@gmail.com

 

Συντονιστική Επιτροπή:                                                                                                                                    

Βήλου Αιμιλία, Υπ. Δρ. Πολιτικής Επιστήμης                                                                                            
Βλαστάρης Γιάννης, Μετ. φοιτ. Συγκριτικής Πολιτικής και Πολιτικής Κοιν/γίας                                        
Ζαρίκος Ιάσων, Υπ. Δρ. Ιστορίας  
Ξεζωνάνης Γιώργος, Μετ. φοιτ. Συγκριτικής Πολιτικής και Πολιτικής Κοιν/γίας


 

ΤΙΤΛΟΣ    
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΙ-ΠΕΙΣ word logo pdf blue small
 

 

 

 

panteion KPE banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα