Εισαγωγή στο Μεταπτυχιακό

 

 

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, κατά προτίμηση Κοινωνικών, Πολιτικών ή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Για τα κριτήρια επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών, βλ. τον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Κάθε χρόνο στην αρχή του εαρινού εξαμήνου, αναρτάται δημόσια πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων προς το ΠΜΣ. Μαζί με την προκήρυξη δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ οι ειδικότερες προβλέψεις για τις εξετάσεις ανά Ειδίκευση και Θεματική Ενότητα. Στην προκήρυξη αναγράφονται, επίσης, όλα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν από τους υποψηφίους, καθώς και οι προβλεπόμενες προθεσμίες.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΥΚΛΟΥ 2021-2022

 

1) Για την Προκήρυξη 2021-2022 βλ. εδώ 

2) Για την εξεταστέα ύλη 2021-2022 βλ. εδώ

3) Κατάσταση υποψηφίων ΠΜΣ 2021-2022 βλ. εδώ

4) Αίθουσες - διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.  Ημ/νίες προφορικών συνεντεύξεων βλ.εδώ

5) Τρίτη φάση εισαγωγικών εξετάσεων στο ΠΜΣ: προγραμματισμός συνεντεύξεων βλ. εδώ

(ΠΡΟΣΟΧΗ: στη διαδικασία της συνέντευξης συμμετέχουν όσες και όσοι έλαβαν στις γραπτές εξετάσεις βαθμό ίσο ή μεγαλύτερο της βάσης. Όσοι υποψήφιοι δεν βλέπουν το όνομά τους στον συνημμένο κατάλογο, μπορούν να πληροφορηθούν τον βαθμό τους, στην περίπτωση που το επιθυμούν, αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στο μέηλ του ΠΜΣ. Το αναλυτικό πρόγραμμα των συνεντεύξεων είναι διαθέσιμο εδώΠαρακαλούνται οι συμμετέχοντες να τηρήσουν σχολαστικά τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας)

6) Οι υποψήφιοι στις εισαγωγικές εξετάσεις του ΠΜΣ "Πολιτική Επιστήμη και Νεότερη Ιστορία", μπορούν να πληροφορηθούν την κατάσταση εισακτέων ΕΔΩ.

Οι εισακτέοι φοιτητές καλούνται να καταθέσουν από 1η Οκτωβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2021 με συνημμένο στη γραμματεία του ΠΜΣ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) τα κάτωθι δύο έντυπα συμπληρωμένα, υπογεγραμμένα και σκαναρισμένα (ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF):

1) ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΜΣ (ΕΝΤΥΠΟ 2) διατίθεται εδώ.
2) ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΝΤΥΠΟ 3) διατίθεται εδώ. Προκειμένου να συμπληρωθεί το ΕΝΤΥΠΟ 3 οι επιτυχόντες θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος και να ενημερωθούν για τα γνωστικά αντικείμενα και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των καθηγητών του ΠΜΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Φοιτητές που δεν θα αποστείλουν εμπρόθεσμα τα ως άνωθι έντυπα, θεωρείται ότι δεν αποδέχονται τη θέση τους στον κύκλο του ΠΜΣ 2021-2023.

panteion KPE banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα