Πρακτική Άσκηση

 

 

Πρακτική Άσκηση

     Η Πρακτική Άσκηση είναι μάθημα ελεύθερης επιλογής με τα αντίστοιχα ECTS, και στοχεύει στην αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του Τμήματος και του παραγωγικού ιστού της χώρας για να διευκολύνεται η ένταξη των φοιτητών στην αγορά εργασίας. Η Πρακτική Άσκηση προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να αξιοποιούν σε επαγγελματικό επίπεδο τις γνώσεις που λαμβάνουν στο Τμήμα, να αποκτούν νέες δεξιότητες και να αναπτύσσουν κριτήρια για την προσωπική τους επαγγελματική πορεία. Στο Τμήμα μας ειδικότερος στόχος είναι η γνωριμία και εξοικείωση με τους όρους λειτουργίας ενός ερευνητικού κέντρου, οργανισμού, υπουργείου, επιχείρησης, εταιρείας δημοσκοπήσεων, αρχείου, βιβλιοθήκης, καθώς και η εκπαίδευση και συμμετοχή σε επιστημονικές δραστηριότητες, προγράμματα έρευνας ή επαγγελματικές δράσεις των φορέων υποδοχής.

 

     Η Πρακτική Άσκηση εμφανίζεται στο Πρόγραμμα Σπουδών ως μάθημα Ελεύθερης Επιλογής (ΕΕ) του 7ου και 8ου εξαμήνου («Πρακτική άσκηση Ι. ΕΕ ΧΕΙΜ 110463» - «Πρακτική άσκηση ΙΙ. ΕΕ ΕΑΡ 110470») και είναι προαιρετική, ως επιλογή μόνο για τους φοιτητές του 4ου έτους. Η συμμετοχή και η επιτυχής ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης πιστώνει τον φοιτητή με ένα μάθημα ΕΕ, που αντιστοιχεί σε 3 ΔΜ και 6 ECTS.

 

Ως Πρακτική Άσκηση νοείται:

α) η δράση που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ και υλοποιείται μέσω του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου,

β) η δράση που παρέχεται στην περίπτωση προγραμμάτων Πρακτικής Άσκησης που υλοποιούνται από άλλους φορείς,

γ) η δράση που προβλέπεται από το πρόγραμμα Erasmus+,

δ) κάθε άλλη μορφή Πρακτικής Άσκησης που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και ειδικότερα της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

 

     Η Πρακτική Άσκηση που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ είναι αμειβόμενη και οι φοιτητές ασφαλίζονται κατά τον χρόνο της άσκησής τους, που διαρκεί τρεις μήνες ανά ακαδ. εξάμηνο. Στην περίπτωση προγραμμάτων Πρακτικής Άσκησης που υλοποιούνται από άλλους φορείς, ως προϋπόθεση τίθεται α) η γραπτή πρόταση από τον ενδιαφερόμενο φοιτητή προς τον Υπεύθυνο της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος, πριν από την έναρξη της άσκησης, β) η έγκριση της Πρακτικής Άσκησης του προτείνοντος φοιτητή από τον Υπεύθυνο του Τμήματος πριν από την έναρξη της άσκησης.

 

Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος

Επ. Καθ. Ανδρέας Κόλλιας (an_kollias@panteion.gr)

 

ΤΙΤΛΟΣ    
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ    pdf blue small
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (2021 - 2022)   word logo pdf blue small
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ word logo pdf blue small
 

 

 

 

panteion KPE banner

radio banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα