Προκηρύξεις

Ινστιτούτο Πολιτισμού Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης - 35ο Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών "Ελληνική Γλώσσα"

 

 

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας διοργανώνει το 35ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Ελληνική γλώσσα» στις 18-20 Μαρτίου 2022.

Σκοπός του 35ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι η παρουσίαση και ανάλυση όλων των μορφών και λειτουργειών της ελληνικής γλώσσας από την εμφάνισή της μέχρι σήμερα καθώς και των σημαντικότερων σταδίων εξέλιξής της.

Στόχοι του συνεδρίου είναι:

  • Η προσέγγιση της διαχρονικής ελληνικής γλώσσας, η δημιουργία διαλόγου και η ένταξή του στη σημερινή γλωσσική κοινωνική, πολιτική και εκπαιδευτική πραγματικότητα.
  • Η συγκέντρωση και ο προγραμματισμός των πληροφοριών ως διαδρομή πολλαπλής ανάγνωσης γλωσσικής λειτουργίας, ανάπτυξης της γλώσσας και του παραγόμενου από αυτή πολιτισμού σε σχέση με το σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι με προοπτική τη διεύρυνση της ταυτότητας των Νεοελλήνων και τον εμπλουτισμό της με τις αξίες της διαχρονικής ελληνικής γλώσσας.
  • Η ανάδειξη του γλωσσικού υλικού και των γλωσσικών δυνατοτήτων για την προβολή της γλώσσας σε διεθνές επίπεδο, όσο και στη χρήση του υλικού της στην παράγωγη νέου εκπαιδευτικού υλικού για τις βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης.
  • Η διερεύνηση και η ανάδειξη του ρόλου της ελληνικής γλώσσας μετά τη διατύπωση της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία, τις ενδείξεις και τις αποδείξεις των φιλολόγων, των γλωσσολόγων και των γεωμυθολόγων.

αναλυτικότερα...

panteion KPE banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα