Αρχείο

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ακ. έτους 2020-21 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 koukouvagia

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ EΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Αθήνα, 10-05-2021 

Αρ.πρωτ.6418

     Γραμματεία                                                                                                                                                                                                                                           

     Πληρ. Β. Δερμεντζόγλου                                                                                                                                                                                                                             

     Τηλ. 210 920-1043, 1391

     e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ακαδημαϊκού έτους 2020-21

Οι Κατατακτήριες Εξετάσεις ακαδ. έτους 2020-21 (οι οποίες είχαν ανασταλεί με απόφαση του ΥΠΑΙΘ) θα διεξαχθούν το Σάββατο 22-05-2021 και 23-05-2021 ως ακολούθως:

 1. 1.Σάββατο 22-05-2021 αίθουσες 102 (Α-Κ) και 209 (Λ-Ω)
 • Πολιτική Επιστήμη Ι, ώρες 11:00-14:00
 • Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία (19ος αι.), ώρες 15:00-18:00
 1. 2.Κυριακή 23-05-2021 αίθουσες 102 (Α-Κ) και 209 (Λ-Ω)
 • Εισαγωγή στην Κοινωνική Θεωρία, ώρες 11:00-14:00

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ – ΕΓΓΡΑΦΗ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

 • Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι υπέβαλαν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά την τεθείσα προθεσμία (1-15.11.2020).
 • Ο αριθμός εισακτέων του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 είναι 153 Χ 12% = 18 θέσεις,οι οποίοι κατατάσσονται στο Α΄ εξάμηνο σπουδών.
 • Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό του Παν/μιου ΦΕΚ 667/τ.Β’/22-02-2021 άρθρο 48 παρ. 4 «Δεν επιτρέπεται επιλογή υποψηφίων που ισοβαθμούν με τον τελευταίο κατατασσόμενο στο Τμήμα υποδοχής ως υπεράριθμων. Υπέρβαση του ποσοστού των κατατάξεων δεν επιτρέπεται. Θέσεις εισακτέων που μένουν κενές κατά τις κατατακτήριες εξετάσεις δεν καλύπτονται από υποψηφίους που δεν έχουν λάβει προβιβάσιμο βαθμό και στα τρία μαθήματα».
 • Η Επιτροπή Κατατάξεων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
 • Η Γραμματεία του Τμήματος του Πανεπιστημίου ανακοινώνει τις ημερομηνίες εγγραφής των κατατασσόμενων.
 • Για την εγγραφή των επιτυχόντων απαιτείται η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης ότι ο/η κατατασσόμενος/η δεν είναι φοιτητής σε άλλο Πρόγραμμα προπτυχιακών Σπουδών ελληνικού ΑΕΙ.
 • Οι επιτυχόντες στις κατατακτήριες εξετάσεις κατατάσσονται στο πρώτο εξάμηνο και απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους στο Τμήμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 • Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς τους και να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα, την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και μισή ώρα (30 λεπτά) νωρίτερα την δεύτερη ημέρα των εξετάσεων.
 • Η είσοδος στις εξετάσεις επιτρέπεται μόνο με την απλή επίδειξη χειρόγραφης βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) έως και εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο σύμφωνα με το υπόδειγμα δήλωσης αρνητικού τεστ (βλ. Συν.2). Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή τον διαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον εξεταζόμενο. Όμοια υποχρέωση υφίσταται για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό που απασχολείται με φυσική παρουσία κατά τη διενέργεια των εξετάσεων.
 • Απαιτείται χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 • Τηρούνται οι μέγιστες δυνατές αποστάσεις μεταξύ όλων των προσώπων.
 • Χρησιμοποιείται αντισηπτικό χεριών.
 • Επιβάλλεται ο καλός αερισμός των αιθουσών.
 • Απαγορεύεται ο συγχρωτισμός στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 • Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.
 • Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ' εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.
 • Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την είσοδο.
 • Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος.
 • Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης.
 • Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να έχουν ενεργοποιημένα τα κινητά τους τηλέφωνα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Απαγορεύονται να φέρουν άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
 • Ο υποψήφιος που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.
 • Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον ίδιο τον υποψήφιο με την ευθύνη των επιτηρητών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανή, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο.
 • Επανεξέταση ή αναθεώρηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων δεν επιτρέπεται. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά δοκίμιά τους το οποίο περιλαμβάνει και τη χορήγηση σε αυτούς των αιτηθέντων αντιγράφων τους. Τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων φυλάσσονται στο αρχείο του Τμήματος για ένα (1) έτος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κατόπιν με ευθύνη της Επιτροπής Κατατάξεων συντάσσεται σχετικό πρακτικό και καταστρέφονται.

Η Γραμματέας του Τμήματος

Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας

υπογραφή*

Β. Δερμεντζόγλου

Συνημμένα                                                                  

1. Πίνακας υποψηφίων                                      

(σύμφωνα με τις εμπρόθεσμες αιτήσεις                               

που είχαν υποβληθεί)                                                          

2.  Δήλωση self-test                                                                                        

* η υπογραφή έχει τεθεί στο πρωτότυπο που τηρείται στη Γραμματεία του Τμήματος

panteion KPE banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα