Νέα του τμήματος

Ψήφισμα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου

 

 

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας υπηρετεί με συνέπεια την πεποίθηση ότι ο καθένας ως φορέας ανθρώπινης αξιοπρέπειας αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, και η καθολική πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι ο κατεξοχήν τρόπος ενσωμάτωσης-συγχώρεσης που διαθέτει ένα κράτος δικαίου. Η αμέριστη συμπαράσταση μας δεν προκύπτει από το γεγονός ότι ο Βασίλης είναι αριστούχος στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Εξάλλου, τη δεύτερη ευκαιρία οι δημοκρατίες δεν την δίνουν μόνο στους αριστούχους.

Στην περίπτωση του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη διακυβεύεται όχι μόνο η ποιότητα αφηρημένων θεσμών αλλά η ίδια η βιολογική και κοινωνική υπόσταση μιας ανθρώπινης ζωής. Η συμμετοχή ενός κρατούμενου στην εκπαιδευτική διαδικασία και ο θεσμός των αδειών στους φυλακισμένους για τη σταδιακή επανένταξη στην κοινωνική ζωή είναι κεκτημένα της δημοκρατίας μας, τα οποία ο Δημάκης δικαιούται.

Η ζωή του Βασίλη Δημάκη, ενός κρατουμένου που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα αυτοσωφρονισμού, απειλείται άμεσα. Η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής πρέπει τώρα να του δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του. Η δημοκρατία δεν εκδικείται.

panteion KPE banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα