Εκδηλώσεις

Ριζοσπαστική Πολιτική Δράση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Ομιλία Κ. Δουζίνα και Στρογγυλή Τράπεζα, 22.11.2019

Ριζοσπαστική Πολιτική Δράση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Ομιλία Κ. Δουζίνα και Στρογγυλή Τράπεζα, 22.11.2019

 

Το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας σε συνεργασία με τα γραφεία του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα και το Σαράγιεβο (περιφερειακό γραφείο για τον διάλογο στην νοτιοανατολική Ευρώπη) διοργανώνει το συνέδριο «Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα σε Διάλογο»(Academia in Dialogueμε θέμα «Ριζοσπαστική Πολιτική Δράση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» (Radical Political Engagement in South East Europe) . Στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο ανοιχτές εκδηλώσεις για το κοινό:

1)    Κεντρική ομιλία του καθηγητή Κώστα Δουζίνα με θέμα «Οι διάφορες μορφές της ριζοσπαστικής αριστεράς και ο ριζοσπαστισμός στη φιλοσοφία και την πολιτική» (Different forms of the radical left and radicalism in philosophy and politics) την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 12.30-13.30 στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ

2)    Συζήτηση με θέμα «Η αντιμετώπιση του ριζοσπαστισμού με ριζοσπαστικό (δημοκρατικό) τρόπο» (Confronting radicalization the radical (democratic) way?) την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 19.00-20.30, με ομιλητές τους Δ. Α. Σωτηρόπουλο (ΕΚΠΑ),  Katerina Kolozova, (Institute of Social Sciences and Humanities Skopje), Đurđa Trajković (University of Belgrade), σε συντονισμό της Μαριλένας Κοππά (Πάντειο Πανεπιστήμιο) στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ.

 

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

panteion KPE banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα