Προπτυχιακές Σπουδές

 

 

Αποστολή του Τμήματος είναι η μελέτη και έρευνα της Πολιτικής Επιστήμης και της Νεότερης Ιστορίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική και πολιτική θεωρία, την πολιτική φιλοσοφία, την πολιτική κοινωνιολογία και τη συγκριτική πολιτική ανάλυση, τις θεωρίες της δημοκρατίας και του κράτους, τα πολιτικά και κομματικά συστήματα, τη συγκρότηση και λειτουργία των πολιτικών θεσμών, εθνικών και ευρωπαϊκών, τη δημόσια πολιτική και πολιτική οικονομία, καθώς και στη νεότερη και σύγχρονη παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική ιστορία.

Το Πρόγραμμα Σπουδών δομείται με βάση τη διεπιστημονικότητα, η οποία εκφράζεται από τη συνύπαρξη τριών βασικών κατευθύνσεων: Πολιτική Επιστήμη, Πολιτική Φιλοσοφία και Νεότερη Ιστορία. Οι φοιτητές έχουν εξάλλου τη δυνατότητα επιλογής από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων τόσο εντός όσο και εκτός του τμήματος. Πέρα από τον βασικό κορμό των υποχρεωτικών μαθημάτων, κάθε φοιτητής/φοιτήτρια ενθαρρύνεται να διαμορφώσει ένα ατομικό πρόγραμμα σπουδών με βάση τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τις στοχεύσεις του. Χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι το άνοιγμά του σε μεμονωμένα μαθήματα ή ομάδες μαθημάτων από άλλα Τμήματα του Παντείου ή άλλων δημοσίων ελληνικών πανεπιστημίων -τα λεγόμενα Μαθήματα Εκτός Τμήματος (ΜΕΤ). Αυτή η δυνατότητα, επιτρέπει την ευρύτερη δυνατή επικοινωνία των φοιτητών μας με τα τεκταινόμενα σε άλλα τμήματα και ιδρύματα όπου θεραπεύονται οι κοινωνικές επιστήμες.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2015-6 έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Σπουδών τα Σεμινάρια Ελεύθερης Επιλογής (ΣΕΕ) όπου μετέχουν, με υποχρεωτική παρακολούθηση, έως 20 φοιτητές και η βαθμολόγηση στηρίζεται σε γραπτές εργασίες. Στόχος των ΣΕΕ είναι να μυήσουν τους φοιτητές στην επιστημονική έρευνα και να επιτρέψουν την εμβάθυνση σε συγκεκριμένα ειδικότερα αντικείμενα.

 

 

 

 

 

panteion KPE banner

radio banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα