Χαιρετισμός Προέδρου

Καλωσορίζουμε τους φοιτητές και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας! Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την οργάνωση των σπουδών και τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

Το Τμήμα μας προσφέρει σπουδές που αφορούν την κατανόηση της πολιτικής πράξης και των κάθε λογής συγκρούσεων, την ανάλυση των πολιτικών θεωριών και την προσέγγιση των μεγάλων πολιτικών φυσιογνωμιών, σε συνδυασμό με την προσέγγιση του πολιτικώς κρίσιμου ιστορικού παρελθόντος, ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς, αλλά και στοιχείων δικαίου και οικονομίας. Πολύ σημαντικό στοιχείο των σπουδών στο Τμήμα είναι το εύρος των επιλογών που διαθέτουν οι φοιτητές ως προς τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν, ακόμη και από άλλα Τμήματα, ώστε να «φτιάξουν» το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στα ειδικότερα ενδιαφέροντά τους. Οι οδηγοί σπουδών του προπτυχιακού και του μεταπτυχιακού κύκλου περιλαμβάνουν αναλυτικά το περιεχόμενο των μαθημάτων και την ειδικότερη βιβλιογραφία ώστε οι φοιτητές να επιλέγουν με γνώση και ασφαλές κριτήριο.

Η κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης χρειάζεται σίγουρα κριτική σκέψη και θεμελιωμένη αμφισβήτηση. Ωστόσο, και τα δύο αυτά στοιχεία απαιτούν αφοσίωση, επιμονή, εσωτερική πειθαρχία και συγκροτημένη μελέτη. Περιμένουμε από τους φοιτητές μας να  μελετήσουν σε βάθος, να εμπεδώσουν την επιστημονική μέθοδο και να κατανοήσουν την περιπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου, έτσι ώστε να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους για περαιτέρω έρευνα και επαγγελματική ανέλιξη.

Μέσα στις δύσκολες εποχές που βιώνει η ελληνική κοινωνία, το Πάντειο Πανεπιστήμιο προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των νέων με τον καλύτερο τρόπο, επιζητώντας την αριστεία, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει. Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου μας είναι η τέταρτη καλύτερη στην Ελλάδα. Οι φοιτητές θα βρουν στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον υψηλού επιπέδου, με διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό πρόθυμο να τους βοηθήσει, και κίνητρα για να αξιοποιήσουν την εμπειρία της Ανώτατης Εκαπίδευσης.   

 

Καθηγήτρια Πηνελόπη Φουντεδάκη
Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας

panteion KPE banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα